این روزها اگر به منوی کافی شاپ ها نگاهی بیندازید با نوشیدنی مواجه میشوید که موهیتو نام دارد. امروز درباره موهیتو نوشیدنی محبوب تابستانی خواهیم گفت که گاهی در روزهای زمستانی نیز طرفداران خاص خود را دارد.
موهیتو (به انگلیسی: Mojito) نوعی نوشیدنی است که با مخلوط کردن آب گازدار، برگ نعناع، شکر، رام سفید و آبلیمو تهیه میشود.
در دستور اصلی تهیه موهیتو در کوبا از نعناع اسپیکاتا استفاده میشود که در این کشور محبوبیت زیادی دارد. زادگاه موهیتو کوبا میباشد.
در مورد زمان و چگونگی به وجود آمدن موهیتو، اطلاعات دقیقی در دست نیست. بعضی آن را به بردگان آفریقایی که در مزارع نیشکر کوبا کار میکردهاند نسبت میدهند و بعضی دیگر به کاوشگران انگلیسی که در مسیر خود در این جزیره پهلو گرفتهاند. هرچه که باشد، وجود مزارع وسیع نیشکر و فراوانی گیاه نعناع در کوبا عامل اصلی به وجود آمدن این کوکتل بوده است.
ترکیب شیرینی، طراوت لیمو ترش همراه با عطر و طعم دلچسب نعناع، این کوکتل را به یکی از محبوبترین و معروفترین کوکتلهای تابستانی در جهان تبدیل کردهاست.
اما برای روش های تهیه آن مدل های خاصی وجود دارد:
روش اول
مواد لازم:
آب ۳ پیمانه
شکر سفید ۱ و ۱/۲ پیمانه
برگ نعناع تازه ۲ پیمانه
شربت لیمو ۲ پیمانه
آبلیمو ۱ پیمانه
سودا یا آب گازدار ۸ پیمانه
لیمو ترش چند برش برای تزیین
طرز تهیه موهیتو نعناع (روش اول):
۱. برای تهیه موهیتو نعناع ابتدا ۲ پیمانه از ۳ پیمانه آب را با شکر ترکیب کرده و داخل ظرف مناسبی ریخته، آن را به مدت ۵ دقیقه داخل ماکروفر قرار دهید.
۲. نعناع را به آب اضافه کرده و خوب هم بزنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه در همین حالت باقی بماند.
۳. بعد از ۵ دقیقه، برگهای نعناع را از داخل ظرف بیرون آورده و خوب فشار دهید و کنار بگذارید.
۴. شربت لیمو، آب لیمو و ۱ فنجان از آب باقی مانده را داخل پارچ بزرگی بریزید و خوب ترکیب کنید.
۵. حالا شربت نعناعی که در ابتدا تهیه کردید را به ترکیب بالا اضافه کنید.
۶. در نهایت آب گازدار را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
۷. موهیتو نعناع را با یخ فراوان و برشهای نازک لیمو سرو کنید.
تهیه موهیتو نعناع با روش گفته شده یکی از راههای اصیل تهیه این نوشیدنی تابستانی محبوب است، اما همانطور که دیدید کمی وقتگیر است یا به قولی دنگ و فنگ دارد. موهیتویی که در کافی شاپها و رستورانها سرو میشود معمولا با روش دیگری تهیه میشود که سادهتر و سریعتر است و البته طعمی قابل قبول و نزدیک به این روش دارد.
روش دوم
مواد لازم:
شکر سفید ۱ قاشق غذاخوری
لیموترش تازه ۲ عدد
برگ نعناع چند برگ بزرگ
یخ به مقدار زیاد
آب گازدار یا سودا یا نوشابه اسپرایت ۱ قوطی
طرز تهیه موهیتو نعناع با سه روش
طرز تهیه موهیتو نعناع (روش دوم):
این روش بسیار سادهتر و سریعتر است و البته موهیتو نعناع با این روش نیز طعم خوب و دلچسبی دارد. با مقدار مواد اولیه ذکر شده، ۱ لیوان بزرگ موهیتو نعناع خواهید داشت و برای مقادیر بیشتر میتوانید مقدار مواد اولیه را به نسبت بیشتر کنید.
۱. برای تهیه موهیتو نعناع به روش ساده ابتدا یک قاشق غذاخوری شکر را داخل یک لیوان بریزید.
۲. لیموترشها را با پوست به برشهای کوچک تقسیم کنید و آنها را روی شکر بریزید.
۳. برگهای نعناع تازه را نیز روی لیموها بریزید.
۴. با یک وسیله مناسب مواد را کمی بکوبید تا عصاره لیمو و نعناع خارج شوند.
۵. حالا به مقدار زیاد یخ روی مواد بریزید و در نهایت نوشابه اسپرایت یا آب گازدار را روی آنها بریزید.
۶. موهیتو نعناع را با برشهای نازک لیمو و برگ نعناع تازه سرو کنید.
همانطور که دیدید، روش دوم بسیار ساده و سریعتر است و معمولا راههای ساده و سریع طرفداران بیشتری دارند.
روش سوم
مواد لازم:
نعناع ۷-۸ برگ بزرگ
لیمو ترش ۲ عدد
عسل ۱ قاشق غذاخوری
آب گاز دار یا دلستر لیمویی ۱ قوطی
یخ به مقدار زیاد
طرز تهیه موهیتو نعناع با سه روش
طرز تهیه موهیتو نعناع (روش سوم):
۱. در روش سوم تهیه موهیتو به میکسر یا مخلوطکن نیاز دارید پس ابتدا؛ لیموترشها را با پوست خرد کرده و داخل مخلوطکن بریزید.
۲. عسل و یخ را نیز به آنها اضافه کرده و مخلوطکن را روشن کنید و آنقدر مواد را ترکیب کنید تا به شکل پودری دربیایند.
۳. نعناعهای شستهشده و تمیز را نیز داخل مخلوط کنبریزید و یا آنها را ساطوری و ریز کرده و به یخمال لیمو و عسل اضافه کنید.
۴. در نهایت اسپرایت، آب گاز دار یا دلستر لیمویی را به مواد اضافه کرده موهیتو را در لیوان بلندی ریخته و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه را میتوانید به صورت آنلاین تهیه کنید:
طرز تهیه موهیتو نعناع با سه روش
نکته:
۱. معمولا در مدل کافی شاپی، لیموترش را با پوست داخل میکسر میریزند که به این ترتیب، رنگ موهیتو تیرهتر و طعم آن بسیار قویتر خواهد بود.
۲. در صورتیکه تلخی پوست لیمو را دوست ندارید، لیموها را پوست گرفته و آنها را آب بگیرید و با مواد دیگر ترکیب کنید.
۳. در مدل کافی شاپی تهیه موهیتو از مقدار نعناع بیشتری استفاده میشود.
امیدواریم از هر کدام از روشهای گفته شده که راحتتر هستید موهیتو نعناعی خوشمزه را تهیه کنید و از نوشیدن این کوکتل تابستانی سالم و دلچسب لذت ببرید.
نوشته شده توسط: امید شرکت تبریزی