احتمالا ما بارها به کافی شاپ و آبمیوه فروشی رفته ایم و کلمه گلاسه یا کافه گلاسه صدها بار به گوش ما خورده است. با این حال ممکن است از محتویات و ترکیب اصلی آن اطلاعات خاصی نداشته باشیم. با ما همراه باشید تا گلاسه را کالبد شکافی کنیم!
به مخلوط بستنی طعم دار شناور در مایعی با همان طعم، گلاسه گفته می شود. این مایع می تواند از مخلوط یک یا چند میوه یا طعم دهنده با شیر درست شود. به صورت کلی شیر باید با آن میوه یا ماده در داخل مخلوط کن یا به صورت دستی به هم زده شود. در زبان انگلیسی از لغت شیک (Shake) که به معنی تکان دادن است استفاده شده که بخشی از مرحله آماده سازی مایع این محصول خوشمزه است.
یکی دیگر از دلایلی که نام گلاسه بر این نوشیدنی گذاشته شده، اهمیت استفاده از لیوان ها یا جام هایی با ارتفاع بلند است که از اجزای اصلی این نوشیدنی است.
انواع گلاسه ها
گلاسه ها بسته به تنوع میزان طمع های موجود و در اختیار، می توانند بسیار متنوع باشند. با ترکیب طمع ها و موادی نظیر نسکافه، شکلات، وانیل، انواع طمع دهنده هایی از این دست یا انواع میوه ها به صورت تک و ترکیبی می توان گلاسه های خوش طعمی درست کرد.
به صورت کلی در تهیه گلاسه ها از شیک شیر با میوه یا ماده مزه دار به همراه دو یا سه اسکوپ بستنی به همان مزه و یک اسکوپ بستنی وانیلی، خامه و در صورت لزوم خوردنی های تزئینی استفاده می شود.
از معروف ترین گلاسه ها که تقریبا در بیشتر کافه ها پیدا میشوند می توان به:
کافه گلاسه، شکلات گلاسه، وانیل گلاسه، توت فرنگی گلاسه، موز گلاسه، طالبی گلاسه، پرتقال گلاسه و تقریبا هر میوه ای که بتوان بستنی طعم دار آن را پیدا کرد اشاره کرد.
تزیین!
مسلما یکی از مواردی که نقش مهمی در جذابیت گلاسه ها در نظر بیننده دارد، تزیین آن است. معمولا گلاسه ها را با خوردنی های تزئینی متنوعی نظیر: شکلات های ویفری رولی، شکلات مایع، اسمارتیز، پودر شکلات، خامه، شکلات تخته ای، تکه های میوه و در موارد خاص از ورق های طلا تزئین می کنند.
طرز تهیه چند گلاسه خوشمزه
کافه گلاسه: مقداری پودر قهوه (حدود یک قاشق مرباخوری یا غذاخوری بسته به میزان تهیه گلاسه) را با یک لیوان شیر مخلوط کرده و درون قهوه جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. درست در زمانی که مایع شروع به جوشیدن می کند آن را از روی حرارت بر میداریم (دقت کنید که مایع به هیچ وجه نجوشد!). سپس مایع را در یخچال قرار داده تا سرد شود. با توجه به تزئین مورد نظر، برای مثال داخل لیوان یا ظرف گلاسه را با سس شکلات به صورت نواری تزئین کرده و مایع را به آرامی درون لیوان می ریزیم. بهتر است قبل از اضافه کردن بستنی ها، کمی بستنی شل شده را به مایع اضافه کرده تا طعم و غلظت مناسب تری پیدا کند. دو اسکوپ بستنی با طعم نسکافه، شکلاتی یا دلخواه را به همراه یک اسکوپ بستنی وانیلی به آرامی به مایع اضافه می کنیم. برای تزئین نهاییِ روی گلاسه خود می توانیم از خامه، پودر شکلات و شکلات های تخته ای استفاده کنیم.
گلاسه توت فرنگی
یک لیوان شیر را با چند عدد توت فرنگی (بسته به میزان طعم توت فرنگی) یا یک اسکوپ بستنی توت فرنگی ترکیب کرده تا مایع اولیه به دست آید. سپس دو یا سه اسکوپ بستنی توت فرنگی را به آرامی درون مایع قرار می دهیم. در صورت دلخواه می توان یک اسکوپ بستنی وانیلی نیز اضافه کرد. روی بستنی را با خامه و دیگر خوردنی های تزئینی، تزئین می کنیم.
برای تهیه سایر گلاسه ها با طعم های میوه ای دیگر نیز می توانیم مشابه گلاسه توت فرنگی عمل کنیم. در بعضی رسپی ها از ترکیب شیر با یک قاشق نسکافه یا قهوه به همراه بستنی رقیق شده طعم دار به عنوان پایه اصلی مایع استفاده می شود.
نکاتی برای خوشمزه تر کردن کافه گلاسه
به جای قهوه میتوانید از نسکافه و یا مواد دیگری داخل کافه استفاده کنید و در هر ظرف دلخواهی بریزید و بر روی آن را تزیین کنید.
شما میتوانید میزان مواد را طبق ظرف یا لیوانی که دارید تغییر دهید فقط باید اندازه آنها مشخص باشد تا طعم اصلی نوشیدنی حفظ شود.
از شکلات آب شده میتوانید به جای سس شکلات استفاده کنید.
شیرکاکائوی پرچرب طعم بهتری به نوشیدنی شما میدهد.
در تزیین کافه گلاسه دقت بیشتری کنید تا نوشیدنی شما نیز حرفه ای تر به نظر برسد.
نکات تکمیلی در مورد کافه گلاسه
کافه گلاسه جزو دسرهای مدرن میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
کافه گلاسه را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 1 نفر مناسب میباشد .
نوشته شده توسط: امیدشرکت تبریزی