تغذیه نقش اساسی و حیاتی در زندگی انسان ها داشته و از قدیم الایام محتوای سفره ها و لقمه هایی که آن را در دهان می گذاریم برای همه ما حیاتی بوده است و از روزگاران گذشته حکما و طبیبان توصیه کرده اند که انسان باید همان طوری که مراقب رفتار و کردار خود است باید مراقب طعامی که می خورد نیز باشد.
در کلام الله مجید خداوند کریم اشاره می کند که آیا انسان به غذایی که می خورد توجه دارد؟ و در احادیث اسلامی آمده است که انسان علاوه بر اینکه به سلامت و بهداشتی بودن غذای سفره خود توجه کند باید به حلال و حرام بودن لقمه خود نیز دقت نماید.
با این حال خداوند متعال در کلام الله مجید اشاره می کند که ما به قدر نیاز، نیازهای بشر را خلق کردیم و این به آن معناست که ما باید در مصرف مواد غذایی و مایحتاج عمومی زندگی نیز توجه کافی و لازم را داشته باشیم.
آخرین نتایج تحقیقات نشان می دهد که باید در سبد سفره خانگی ما روزانه گروه پروتئین ها که شامل مواد گوشتی است گنجانده شود.
علاوه بر آن گروه غلات شامل انواع نان و فرآورده های نانی هم مصرف شود در کنار پروتئین و غلات مواد و کالایی که بسیار ضروروی اند و اکثر پزشکان در مصرف آن تاکید می کنند گروه لبنیات شامل محصولات لبنی مثل پنیر، دوغ، ماست و از همه مهم تر شیر نیز می¬باشد که مصرف روزانه شیر به همه کودکان و نوجوانان بسیار توصیه شده است.
در کنار این مواد غذایی گروه سبزیجات نیز نقش مهمی در مقاوم سازی و تامین انرژی بدن دارد. با این حال مصرف سبزیجات و میوه جات بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.
مصرف مداوم و روزانه چند میوه به ویژه سیب مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است. کارشناسان می گویند: سلامتی بدن انسان ها یکی از شاخصه های توسعه یافتگی است طوری که سازمان بهداشت جهانی اعلام می کند که فکر و اندیشه سالم در بدن سالم است. بنابراین لزوم توجه به خورد و خوراک روزانه و گنجاندن حداقل این کالری ها و مواد فوق می تواند سلامتی ما را تضمین کند.
در هزاره سوم رسانه ها باید در آگاه سازی عموم مردم برای مصرف درست و صحیح و اصولی مواد غذایی، لبنی، پروتئین، غلات، سبزیجات و مواد قندی به اندازه نیاز باید اطلاعات لازم را به افکار عمومی عرضه کنند.
نوشته شده توسط:نویده حاجی زاده