استاد حشمت آرمیده یکی از پیشکسسوتان عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون است که این روزها پس از پایان فیلم برداری پشت دیوار خوشبختی به کارگردانی جاوید خوشدل و تهیه کنندگی مسعود ندافی پاسخگوی سوالات پایگاه خبری ندای بیصدا شد.
س- استاد باتشکر از اینکه وقتتان را دراختیارپایگاه خبری ندای بیصدا قرار دادید به عنوان سوال اول در مورد کار اخیر پشت دیوار خوشبختی توضیح دهید و چه شد در این کار حضوریافتید؟
آ-با سلام خدمت همه مخاطبان پایگاه خبری ندای بیصدا به واقع همکاری ما با اقای مسعودندافی قبل از پشت دیوار خوشبختی شکل گرفته بود و پس از آن کار قبلی در این فیلم تلویزیونی که محتوایی در مورد قاچاق چوب و گردشگری داشت همکاریمان تداوم یافت وفیلم تلویزیونی پشت دیوار خوشبختی نیز کاری بود که امیدوارم در زمان پخش مورد استقبال قرار گیرد.
س- استاد آرمیده شما در گفتگویی گفته بودید که یکی از مشکلات این چند وقته به ضعف فیلمنامه برمیگردد، درطول این سالها اوضاع چگونه بوده است؟آیا همچنان ضعف فیلمنامه داریم؟
آ-طبیعتا سریال هایی هستند که با فیلمنامه هایی خوب درشبکه نمایش خانگی ساخته میشوند اما متاسفانه برخی مواقع در تلویزیون شاهد ضعف در فیلمنامه های سریال ها هستیم که این برمشکلات تولید و ساخت سریال ها می افزاید. ازطرفی در گذشته استقبال از سریال ها به گونه ای بود که پس از تماشای سریال زمانی که با اقبال عمومی مواجه میشد تکیه کلام های آن سریال در جامعه مرسوم میشدولی این روزها مردم به خاطر درگیری هاو شرایطی که هست کمتربه تماشای سریال های تلویزیونی روی می آورند و خوراک هنری خودرا ازماهواره و گاهی هم از شبکه های نمایش خانگی تامین میکنند.
س- سریالی هست که خودتان این روزها از شبکه نمایش خانگی به شکل پیوسته دنبال کنید؟
من هم پس از بازی درسریال شهرزاد پیگیر این سریال بودم وپس از آن نیز این روزها سریال همگناه را هرهفته دنبال میکنم.
س-در گذشته سریال های بسیار موفقی از شما را شاهد بودیم و این روزها کمی انگار از تلویزیون فاصله گرفته اید، خودتان با کدام سریال های قبلی ارتباط بهتری داشتید و علت کم کاریتان چیست؟
آ-شاید در سریال هایی همچون کارگاه علوی، طلسم شدگان،زمانه،باغ گیلاس،به دلیل اینکه درگذشته شبکه های سیما محدود بود بازخوردهای به شدت مثبت تری میگرفتیم و نقش ها نیز ماندگارتر میشد ولی با افزایش شبکه ها گاهی بسیاری از آثار تلویزیونی پشت خط پخش میمانند و حتی بعضی از سریال های من نیزکه در سال گذشته کار کرده ایم به پخش نرسیده اند.
س- خودتان کدام یک از قاب ها را ترجیح میدهید؟ تئاتر، تلویزیون و یا سینما را انتخاب میکنید؟
آ-با اینکه در این سالها پیشنهادهای فراوانی در حوزه تئاتر داشته ام به دلیل وقت گیر بودن کارهای تئاتری همچنان در عرصه تصویر در تلویزیون و سینما فعالیت میکنم و برایم فرقی نمیکند که درکار سراسری و یا استانی حضور داشته باشم . طبیعتا کارهایی که در تهران ساخته شوند به دلیل شرایط برایم بهتر است .
س-استاد آرمیده برای بازیگران جوانی که در ابتدای راه هستند و یا حتی میخواهند وارد این عرصه شوند چه توصیه ای دارید؟
آ-هنربازیگری یک عشق بزرگی است که متاسفانه نمیشود جز افراد محدود از آن ارتزاق نمایند و باید در کنار کار بازیگری حرفه ای دیگری داشت و بازیگری متاسفانه کاردوم محسوب میشود. اما مطالعه میتواند باعث پیشرفت هر بازیگری باشد .
س- استاد آرمیده یکی از بهترین روشهای مطالعه ای که این روزها استادان پیشنهاد میکنند فیلم دیدن است. خودتان به کدام فیلم ها علاقه دارید؟
آ-بدون اینکه بخواهم مسایلی را درنظر بگیرم من به شخصه فیلم های داخلی و سینمای ایران را می پسندم و خودم نیز فیلم های خوب، با کارگردانی های خوب را تماشا میکنم.
س- گروهی از بازیگران معتقدند که یک بازیگری باید یک مسیر را بگیرد و مثلا بازیگر درام باید برای اینکه مخاطبانش را ازدست ندهد درهمان قالب بماند شما جز کدام دسته هستید؟
آـاگر فیلم نامه خوب باشد و بازیگر بتواند کمی ریسک بهتری کند میتواند خود را درقالب های مختلف به مخاطبان نشان دهد. بگذارید یک مثال بزنم آقای فتحعلی اویسی در فیلم ناخدا خورشید طوری بازی کرد که همه از ایشان میترسیدند ولی در سریال کمربند ها را ببندیم به گونه ای از طنازی رسید که کاملا مخاطب را غافلگیر کرد.پس نقش فیلم نامه نیز در این گونه ریسک ها برای بازیگر به شدت مهم است.
گفتگو توسط:امیدشرکت تبریزی